donderdag 9 augustus 2007

lekke band

Vandaag werd er weer gemaaid, want het blijft de aankomende dagen droog, verwachten we. Dit keer niet voor hooi, maar om te kuilen. Het gras wordt dan na ongeveer 2 dagen drogen op een grote bult gegooid en goed aangereden. Dan gaat er plastik overheen. En dan wordt het kuil. Hoe dat precies werkt, leg ik een andere keer uit. Dan zal ik eerlijk gezegd Jan Atze eerst even moeten raadplegen hoe dat ook alweer precies zat, anders ga ik weer dingen zeggen die niet kloppen!!!
Omdat de maaier kapot is en bij het mechanisatiebedrijf staat, hebben we tijdelijk een maaier te leen. Die is wat kleiner, dus Jan Atze moet heel wat meer rondjes rijden om hetzelfde oppervlakte te kunnen maaien.

Jan Atze was bijna klaar met 10 ha maaien. Nog 4 rondjes, dan lag alles eraf. Helaas, lekke band. Bij trekkers heb je geen reserveband in de kofferbak. Bij trekkers komt het mechanisatiebedrijf om het hele wiel eraf te halen en het mee te nemen naar de werkplaats om daar de band te plakken of te vervangen.



Daar staat ie dan, in het weiland. Eenzaam... met maar 3 wielen. Arme trekker... Morgenochtend is de band weer klaar en kan Jan Atze nog 4 rondjes maaien.

2 opmerkingen:

David zei

Lekke band?! Hoe kan dat nou? Dat profiel is toch centimeters dik?

Marieke zei

Klopt, maar op den duur wordt ook een dikke band slechter en ontstaan er scheurtjes. In dit geval bleek er aan de binnenkant van de buitenband een scheur te zitten. Daar was de binnenband tussen gekomen en zo ontstond er een gaatje in de binnenband. Zowel de binnenband als de binnenkant van de buitenband zijn geplakt.