zaterdag 11 juli 2009

slopen

In februari zijn we begonnen met het graven van de putten van de nieuwe stal. Er is toen beton gestort en de hele onderbouw is afgemaakt. De putten van het nieuwe gedeelte waren klaar, het beton voor de boxen en het voerpad was gestort. Ook is er geheid op de plaatsen waar de spanten straks zullen staan en is er fundering voor de muren gestort. Vervolgens was het wachten op de sloop van de oude stal, om weer verder op te kunnen bouwen. Maar daarvoor zouden eerst de koeien dag en nacht buiten moeten kunnen blijven.
Inmiddels zijn ze achter alweer een tijdje aan de gang. Er is een bedrijf gekomen om alle asbest platen te verwijderen. De stal werd “hermetisch afgesloten” en in principe mochten we nergens meer komen. Het dak werd volledig verwijderd en Jan Atze moest maatregelen nemen om met name alle elektronica in de melkstal en het tanklokaal te beschermen tegen regen. Zelf wordt hij met regen wel nat in zijn “cabriostal”, zoals hij het noemt.





Alle lampen zijn uit de stal gehaald. Alle elektronica is losgehaald en op andere manieren tijdelijk bevestigd. En ook voor de krachtvoerboxen moest het één en het ander veranderd worden. Begin deze week is er een verreiker gekomen om alle spanten te verwijderen. Alleen de voorste twee blijven nog even staan, om zo lang mogelijk bescherming te kunnen bieden aan de melkstal en het tanklokaal.



En de afgelopen dagen is Jan Atze bezig met het slopen van de muren. Het is een kale bedoeling geworden. Maar het duurt niet lang meer. Er wordt volgende week begonnen met het bouwen van de nieuwe stal. Dan komen de spanten.



1 opmerking:

david, hadewey en manne zei

Je hebt weer helemaal de smaak te pakken met bloggen!
Leuk! We volgen jullie op de voet.