zaterdag 10 november 2007

sint Maarten

Het viel niet mee om uit te leggen dat sint Maarten op 11 november jarig is, en dat we al op 9 november naar school gingen om met alle kinderen en hun lampionnen door het dorp te lopen. Maar de spanning en opwinding was er niet minder om! Het stormde en regelmatig vielen er enorme buien. De lampionnen zouden wel eens behoorlijk op de proef gesteld kunnen worden. Net als de kinderen trouwens. Na even “warm gezongen” te hebben en alle lichtjes getest te hebben, zijn alle peuters, kleuters en groep drie en vierers (waarom is daar geen naam voor?!!) naar buiten gegaan. Achter een versierde skelter met muziek liepen we al zingend een half uur lang door het dorp. Het looptempo was voor de peuters behoorlijk hoog. De lampionnen waren wel erg zwaar, maar wel stevig en waterproof. Al hebben we dat laatste gelukkig niet hoeven uit te testen. Ouders liepen dus na 10 minuten met een lampion in hun hand en een peuter op hun arm.
Eenmaal weer terug op school begon t weer te hozen. We hadden enorm geluk gehad en de kinderen hadden ontzettend genoten. “Zo! En nu gaan we de deuren langs hè?” zei Marret enthousiast. En ze liep al bijna het pad op van het eerste huis dat ze tegenkwam en waarvan ik de bewoners totaal niet ken. We zijn naar huis gereden en daar bij onze buren liedjes gaan zingen. De anders zooooo verlegen Marret stond voorop uit volle borst te zingen. En wij? Wij hadden weer eens zo’n moment van trots en ontroering. En stonden weer eens enorm te genieten van onze drie prachtkindjes!!!

3 opmerkingen:

David zei

prachtige lampionnen!
heb ik weer wat ideetjes voor volgend jaar.

Harry Perton zei

@Marieke,
Ik kan me wel voorstellen dat het niet meeviel om uit te leggen dat Sint Maarten op 11 november jarig is, want Sint Maarten is vandaag niet jarig, maar werd begraven op 11.11. Mocht je eens willen horen hoe Sint Maartensliedjes een halve eeuw geleden klonken in Groningerland, dan kan je hier terecht:
http://gelkinghe.web-log.nl/gelkinghe/2007/11/geef_een_appel_.html

Marieke zei

@Harry: Och wat stom!! Dat is ook zo! Bedankt voor de informatie!! En ook voor je link trouwens...